Aydınlatma Metni

İNTERNET SİTESİ AYDINLATMA METNİ

Biz ICS Bilişim Teknolojileri Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (“ICS Teknoloji”  veya “Şirket”) olarak veri sorumlusu sıfatıyla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK” veya “Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında, kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda KVKK’da, KVKK’ya bağlı yürürlüğe konulan ikincil mevzuatta, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun bağlayıcı nitelikteki kararlarında ve sair mevzuatta belirtilmiş olan teknik ve idari tedbirleri alarak işlediğimiz verilerin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz.

İşbu metin ile, veri sorumlusu sıfatıyla KVKK’nın 10. maddesinde belirtilen aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmekte ve böylelikle, https://icsteknoloji.com/ aracılığıyla erişilen, ICS Teknoloji yönetimindeki internet sitesi (“İnternet Sitesi”) üzerinden gerçekleştirdiğiniz faaliyetler özelinde işlemiş olduğumuz kişisel verilerinizin işlenme süreçleri hakkında siz ziyaretçilerimizi detaylıca bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz.

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ

ICS Teknoloji olarak, İnternet Sitesi ziyaretçilerimizin kişisel verilerini, tamamen veya kısmen otomatik olan yollarla;

  • İnternet Sitesi’ni ziyaret etmeniz,
  • İnternet sitesi içerisinde bulunan çerezler,
  • İnternet Sitesi içerisinde yer alan sosyal medya platformları ile Şirket ile bağlantı kurmanız,
  • İnternet Sitesi içerisindeki info@icsteknoloji.com adresine ilettiğiniz e-posta içerikleriniz,
  • İnternet Sitesi içerisinde ‘İletişim’ sekmesinde yer alan iletişim formunu doldurmanız,

aracılığıyla toplamaktayız.

  1. VERİLERİNİZ, VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI VE TOPLANMASININ HUKUKİ SEBEBİ

Yukarıda açıklanan toplama yöntemleri ile elde ettiğimiz kişisel verileriniz, aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir:

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ: VERİ TİPLERİ
Kimlik Verisi Ad
İletişim Verisi E-posta adresi
Müşteri İşlem Verisi Elektronik ticari ileti gönderimine ilişkin verilen hukuki onay, Talep ve şikayet bilgisi
İşlem Güvenliği Verisi İnternet sitesi; ziyaretinize ilişkin bağlantı/giriş-çıkış tarih (log kaydı) ve saat bilgisi, IP adresi
Pazarlama Verisi Kullanılan çerezler vasıtasıyla elde edilen bilgiler
Diğer Bilgiler Konu başlığı, Mesaj içeriği bilgisi, Özgeçmiş bilgileri, Sosyal medya bilgisi

İlgili tabloda yer alan kişisel verileriniz;

  • İş süreçlerinin ve sunduğumuz hizmetin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi,
  • Müşteri veya ziyaretçi ilişkileri yönetim süreçlerinin yürütülmesi,
  • İnternet Sitesi içerisinde e-posta adresiniz ile ayırt edilebilirliğinizin sağlanması,
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi ile talep ve şikayetlerin takibi doğrultusunda ziyaretçilerimiz arasında adınız ve soyadınız ile ayırt edilebilmeniz,
  • Hizmet ve faaliyetlerimize ilişkin her türlü soru ve şikayetinize, tarafımıza iletmiş olduğunuz bilgileriniz özelinde iç araştırmalarımızı gerçekleştirerek talebinize en uygun şekilde geri dönüş yapılabilmesi,
  • ik@icsteknoloji.com adresi üzerinden tarafımıza ilettiğiniz özgeçmiş gönderileriniz ile aday değerlendirme, seçme ve yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi,
  • Başvuru sonuçlarının adaylara çeşitli iletişim yolları ile iletilebilmesi,
  • Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi doğrultusunda 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Şuçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatta açıkça öngörülen trafik kayıtlarını tutma yükümlülüğümüzün yerine getirilebilmesi,
  • Vermiş olduğu hukuki onaylara yönelik, Şirket’in hukuki yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve onay kayıtlarının hukuka uygun şekilde saklanabilmesi,
  • Onay vermeniz halinde tarafınıza sunduğumuz hizmete ilişkin reklam ve tanıtım içeriklerinin gönderilebilmesi,
  • Pazarlama analiz çalışmalarının ve stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi, ürün veya hizmet pazarlama süreçlerinin yürütülmesi,
  • İnternet sitesi’nin daha etkili, hızlı ve kolay kullanımının sağlanması,
  • Sosyal ağlar ile sitenin ilişkilendirilmesini sağlayarak, hızlı ve engelsiz paylaşım yapılabilmesi,
  • Hizmet sunduğumuz faaliyet alanlarına ilişkin güncel makale, haber ve bültenlerden haberdar olabilmeniz,
  • Hizmet ve faaliyetlerimizden faydalanabilmeniz için gerekli çalışmaların yapılabilmesi,
  • Veri güvenliği kapsamında tüm gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınması,

amaçlarıyla işlenmekte olup  KVKK’nın 5. maddesinde belirtilen; kanunlarda açıkça öngörülmesi; ICS Teknoloji’nin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için kişisel veri işlemesinin zorunlu olması; bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla ICS Teknoloji’nin meşru menfaatleri için kişisel veri işlemesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanarak ICS Teknoloji tarafından toplanmaktadır.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILDIĞI KİŞİLER VE AKTARIM AMACI

Kişisel verileriniz;

  1. İş süreçlerimizi hukuka ve diğer meşru menfaatlerimize uygun yürütebilmemiz, olası bir yargı sürecinde savunma hakkımızı kullanabilmemiz amacıyla; avukatlara, denetçilere, vergi danışmanları ile danışmanlık hizmeti aldığımız diğer üçüncü kişilere,
  2. Hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz amacıyla; hukuka ve usule uygun olması koşuluyla düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi ilgili resmi kurumlara ve kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarına,
  3. Taleplerinizin yerine getirilmesi adına; tarafınızca yetki verilmiş vekil ve temsilcilerinize

KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde aktarılabilmektedir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

Kişisel verilerinizle ilgili olarak;

     a. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

     b. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

     c. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

     a. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

     b. KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

     c. (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

     d. İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarar uğramanız halinde, zararınızın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.

Belirtilen haklarınız kapsamında taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca şahsen veya noter aracılığıyla yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da tarafınızca Şirket’e daha önce bildirilen ve Şirket’in sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

Başvurunuz KVKK‘da öngörülen ilgili hükümler doğrultusunda cevaplandırılacak olup başvurucunun doğru kişi olduğunun teyit edilmesi amacıyla ICS Teknoloji sizden bazı doğrulayıcı bilgiler talep edebilecektir; bu bilgiler yalnızca gerçek veri sahibinin kim olduğunun tespit edilmesi ve başvuru sonuçlarının doğru kişiyle paylaşılması adına talep edilecektir.

  1. İLETİŞİM BİLGİLERİ

ICS Bilişim Teknolojileri Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.

İletişim Linkihttps://icsteknoloji.com/iletisim/

Adres: Merdivenköy Mah. Bora Sk. NidaKule Göztepe İş Merkezi. No:1 Kat:26 B:96 Kadıköy İstanbul Türkiye